Weerbericht - Weer blijft droog en zonnig, ondanks wat sluierbewolking

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vandaag is een droge, zonnig en warme dag. In de loop van de namiddag kunnen er enkele stapelwolken vormen of kan er af en toe wat sluierbewolking overtrekken. De temperaturen stijgen naar ongeveer 23 graden op de Ardense toppen en aan de kust en 25 tot 27 graden op de meeste andere plaatsen, meldt het KMI. Aan de kust is de wind eerder matig van kracht. Vanavond en vannacht is het vrijwel helder met naar de ochtend toe hier en daar wat nevel of grondmist. De wind wordt meestal zwak en draait van noordelijke naar oostelijke richtingen. Minima van 13 tot 16 graden. Morgen begint vrij zonnig, maar in de loop van de dag kunnen stapelwolken verschijnen. Op het eind van de namiddag kunnen er al enkele plaatselijke buien vallen, eventueel met onweer dat gepaard kan gaan met hagel. Het wordt warm, met maxima tussen 24 en 29 graden. Donderdagavond zijn er overal nog onweersbuien mogelijk, met plaatselijk kans op hagel.

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt en zijn de opklaringen over het algemeen breder in het noordwesten dan in het zuidoosten waar 's ochtends nog een onweerachtige bui mogelijk is. Later overdag neemt de kans op een bui opnieuw toe in het oosten van het land. Het wordt nog warm met maxima van 23 graden aan zee en in de Hoge Ardennen tot 28 graden in de Kempen.

Zaterdag genieten we van brede opklaringen en blijft het zo goed als droog al is een lokaal buitje niet geheel uitgesloten. Met maxima van 23 graden aan zee tot 27 graden in Belgisch Lotharingen is het nog altijd warm. Zondag krijgen we te maken regen, buien of lokaal mogelijk zelfs onweer vanuit Frankrijk. Het wordt niet warmer dan 22 graden. Het eerste deel van volgende week wordt het wisselvallig met doorgaans veel bewolking en geregeld buien.

bron: Belga