Roemeense verdachte van moord op Sofie Muylle mag uitgeleverd worden

De 23-jarige Roemeense verdachte in de zaak van de moord op Sofie Muylle mag aan België uitgeleverd worden. Dat heeft een Roemeense rechtbank woensdagnamiddag beslist, meldt de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen. De uitlevering zal wellicht eind volgende week gebeuren. Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht.

Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend. Uit camerabeelden en getuigenissen bleek wel dat een man met een blauwe jas urenlang in de buurt van de vindplaats van het lichaam bleef rondhangen. Maandag 26 juni werd hij in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. Uit foto’s op zijn Facebookprofiel blijkt alleszins dat hij een gelijkaardige blauwe jas bezit. In de maanden voor en na de moord verbleef hij duidelijk in Knokke-Heist.

Alexandru C. verscheen woensdagochtend voor het hof van beroep in het Roemeense Suceava. Daar werd duidelijk dat hij de feiten ontkent, maar zich niet verzette tegen zijn uitlevering. Die uitlevering zal volgens het parket wellicht eind volgende week plaatsvinden. Daarna zal zijn DNA pas vergeleken kunnen worden met het DNA-spoor op het lichaam van het slachtoffer. Na de uitlevering zal de Brugse onderzoeksrechter moeten beslissen over zijn aanhouding.

bron: Belga