Meer dan twintig arrestaties bij Europese operatie tegen de Camorra

In Spanje, Italië en Duitsland zijn woensdag 24 mensen gearresteerd tijdens een operatie tegen de Napolitaanse maffia, de Camorra, in verband met drugssmokkel en witwassen van geld. Dat heeft de Spaanse politie bekendgemaakt. Volgens een woordvoerder van de Guardia Civil waren er veertien arrestaties in Spanje, acht in Italië en twee in Duitsland. De woordvoerder gaf hun identiteit niet vrij. Het leeuwendeel van de arrestaties in Spanje vond plaats in Barcelona en was het werk van de Guardia Civil alsmede de regionale politie van Catalonië. In Italië was Napels, het bastion van de Camorra, het actieterrein.

Luidens een Catalaanse politiebron was het doel van de operatie “het ontmantelen van een internationale misdadigersorganisatie, gespecialiseerd in drugstrafiek en witwassen van geld.”
De Guardia Civil verduidelijkte dat de organisatie uit drugshandel verkregen geld witwaste via een ruim netwerk van ondernemingen in Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk en Portugal. De Napolitaanse maffia bediende zich van speelzalen, autoverhuurbedrijven en aankoop-verkoopwinkels van goud.Bron: Belga