Geen teken van leven van veertien vermiste mijnwerkers in Ghana

door
Belga
Leestijd 1 min.

Er is ook woensdag nog altijd geen teken van leven van de veertien mijnwerkers die sinds maandag vastzitten in een ingestorte goudmijn in Ghana. Dat melden de lokale autoriteiten. De goudmijn in Prestea-Nsuta, in het zuiden van het Afrikaanse land, stortte maandag gedeeltelijk in. De hulpdiensten slaagden er in om vijf mijnwerkers te redden. Het was nog zoeken naar veertien mijnwerkers die vastzaten. Volgens de politie ging het om een illegale mijn.

Na 48 uur hebben de hulpdiensten nog altijd geen teken van leven gekregen van de slachtoffers. "We weten niet of ze nog in leven zijn", aldus de politie woensdagochtend.

Ghana is de tweede belangrijkste goudproducent in Afrika, na Zuid-Afrika. Volgens de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch werken duizenden kinderen en tieners in goudmijnen in Ghana in gevaarlijke omstandigheden die schadelijk zijn voor de gezondheid. Internationale handelaars, die goud aankopen in het West-Afrikaanse land, ondersteunen daarmee mogelijk de uitbuiting van minderjarigen.

bron: Belga