Mexicaanse burgemeester trouwt met krokodil om vissers geluk te wensen

De burgemeester van het Mexicaanse stadje San Pedro Huamelula is voortaan in het echt verbonden met een krokodil. Het gebruik heeft elk jaar plaats en dient om de lokale vissers een vruchtbaar seizoen toe te wensen.

Er vonden vorige week heuglijke taferelen plaats in San Pedro Huamelula, een klein stadje in Mexico. Victor Aguilarand is er in het huwelijksbootje getreden met ‘de Prinses’. Dat is niet de mooiste deerne van de stad, maar een kleine krokodil.

Een dag lang festiviteitenHet huwelijk is een jaarlijks gebruik, dat teruggaat tot in de Chontal-indianen, die ermee startten in 1789. Het doel van de ceremonie is om de lokale vissers geluk te wensen. Het dier wordt aanzien als een prinses, omdat ze de stad voorspoed en vrede zou brengen.

Het huwelijk is slechts het orgelpunt van een hele dag aan festiviteiten. Eerst wordt de krokodil gedoopt, daarna wordt haar een echte prinsessenjurk aangemeten. Om de veiligheid van de bruidegom te vrijwaren, wordt er voor de ceremonie gezorgd dat de bek van de toekomstige echtgenote toegeplakt is.