Daarom willen vrouwen liever geen bikinifoto’s op sociale media

Foto Pexels

Bikinifoto’s: voor de gemiddelde fitchick op Instagram zijn ze dagelijkse kost, voor de gewone sterveling zijn ze koste wat het kost te vermijden. Dat blijkt alleszins uit het Summerbody Onderzoek, dat Ze.nl uitvoerde bij 1.700 vrouwen.

In de enquête gaf 90% van de vrouwen aan dat ze liever geen bikinifoto’s op Instagram ziet verschijnen. Dat geldt trouwens niet enkel voor vrouwen die onzeker of zelfs ontevreden zijn. Ook de vrouwen die wel blij zijn met wat ze in de spiegel zien bedanken liever voor foto’s in bikini.

De bikinibody is belangrijkZo’n 70% vindt het nochtans wel belangrijk om er goed uit te zien in bikini of badpak. De reden daarvoor zijn uiteenlopend. Zo vindt 90% het vooral voor zichzelf belangrijk om er goed uit te zien. Een kleine 60% slooft zich graag uit voor de partner, een 42% voor de anderen in het openbaar.

Kritisch

Een ander opvallend cijfer? Bijna de helft van de ondervraagden voelt zich beter wanneer ze in badkledij naast een dikker persoon staan. Maar omgekeerd geldt jammer genoeg ook dat ongeveer de helft van de vrouwen onzeker wordt in de nabijheid van andere vrouwen in bikini’s. Op het strand geven veel vrouwen hun ogen dan ook de kost, waarbij de helft aangeeft kritisch te zijn voor andere vrouwen.