McDonalds levert nu ook aan huis

McDonalds levert nu ook aan huis
Foto AFP

McDonalds levert binnenkort je Big Mac, frietjes en andere lekkernijen aan huis. De fastfoodketen zal daarvoor samenwerken met UberEATS.

Goed nieuws voor alle lekkerbekken die geen tijd of zin hebben om naar de dichtsbijzijnde McDonalds te wandelen voor een maaltijd. De hamburgerketen start met leveringen aan huis.

Alleen in Brussel

De primeur is weggelegd voor Brussel, waar McDonalds een testfase lanceert in vier restaurants. Wie in de buurt woont van de filialen in Elsene, Beursplein, Ukkel Bascule of Nieuwstraat, kan zijn favoriete burger bestellen en vervolgens thuis opsmikkelen.

“Vandaag is het duidelijk dat klanten de keuze willen waar ze hun McDonald’s eten. Eerst hebben we gewerkt aan de restaurantbeleving met onze design decors, à la minute bereiding van de producten in de keuken en tafelbediening. Thuislevering is dus de volgende logische stap”, bevestigt Kristel Muls, Communications director van  McDonald’s België.

UberEATS

Om de maaltijden thuis te bezorgen, doet de Amerikaanse fastfoodgigant beroep op de koeriers van UberEATS. “UberEATS levert in de hele wereld maaltijden aan huis. In België levert het bedrijf al met succes voor veel restaurants. Het is een ander metier dan het onze”, legt Muls uit.

Wie het nieuwe systeem wil uittesten, moet eerst de app downloaden. Op de ijshoorntjes en het ontbijtgamma na, kan je tussen alle McDo-producten kiezen. Als je de bestelling afgerond hebt, vertrekt een koerier naar McDonalds. Je eten wordt pas bereid zodra de koerier zich op minder dan 3 minuten van het restaurant bevindt. “De frieten worden pas uit de friteuse gehaald als de koerier in het McDo restaurant aankomt. Ook de ijsjes worden op het allerlaatste ogenblik klaargemaakt”, klinkt het.

Wie zijn bestelling thuis geleverd wil, betaalt dezelfde prijs als in het restaurant, plus 2,5 euro aan leveringskosten.