Yanina Wickmayer bereikt tweede ronde

door
Belga
Leestijd 1 min.

Yanina Wickmayer (WTA 96) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. Ze versloeg de Oekraïense Kateryna Bondarenko (WTA 112) in twee sets. Na 1 uur en 16 minuten stond de 6-2, 7-5 eindstand op het scorebord van court 9. Wickmayer neemt het in de tweede ronde op tegen de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 15). Het veertiende reekshoofd was met 6-2 en 6-4 te sterk voor de Russische Ekaterina Alexandrova (WTA 75).

De 27-jarige 'Wicky' stond al twee keer eerder tegenover de 23-jarige Muguruza. In 2014 won de Spaanse op hardcourt in Hobart na een snelle opgave van Wickmayer. Twee jaar later werd het 6-3, 6-0 voor Muguruza in de derde ronde van Roland Garros. De Spaanse stoomde daarna door naar de eindzege in Parijs, haar eerste en (tot dusver) enige grandslamtitel. Op Wimbledon speelde Muguruza in 2015 de finale, waar ze verloor van Serena Williams.

Het beste resultaat van Wickmayer op het heilige gras van de All England Club is een vierde ronde in 2011. De voorbije twee jaar sneuvelde ze telkens in de eerste ronde. Wickmayer volgt met haar kwalificatie het voorbeeld van Kirsten Flipkens (WTA 88), die de Japanse Misaki Doi (WTA 57) uitschakelde. Later vandaag/dinsdag komt qualifier Alison Van Uytvanck (WTA 98) nog in actie tegen de Russin Ekaterina Makarova (WTA 47). Elise Mertens (WTA 54) en Maryna Zanevska (WTA 119) sneuvelden maandag allebei in de eerste ronde.

bron: Belga