Weerbericht – Zon breekt door de wolken

Weerbericht - Zon breekt door de wolken

Dinsdagmiddag wordt het droog en de zon breekt meer en meer door de wolken. Het wordt nog zacht. We verwachten maxima van 19 of 20 graden in de Ardennen, rond 21 graden aan zee en van 22 tot 25 graden elders in het land. De wind waait meestal zwak uit zuidwest of uit veranderlijke richtingen. Dat meldt het KMI. ’s Avonds is het rustig met wolken en opklaringen en in het tweede deel van de nacht wordt het licht bewolkt met hier en daar nevel of een mistbank. De wind is zwak uit veranderlijke richtingen. Minima van 12 graden in de Ardennen en rond 15 graden elders in het land. Morgen woensdag krijgen we mooi en warm weer met een, door hoge wolken, gesluierde zon. In de loop van de namiddag kunnen zich, vooral over het noorden, ook wat witte stapelwolken vormen. De wind is eerst zwak en veranderlijk, maar wordt in de loop van de namiddag vanaf de kust matig uit noordelijke richtingen. Maxima rond 22 graden in de Hoge Venen en aan de kust en tussen 24 en 27 graden elders in het land. In de avond en nacht is het vrijwel helder met naar de ochtend toe hier en daar wat nevel of grondmist. De wind is meestal zwak uit noordelijke en later uit oostelijke richtingen. Minima van 12 tot 16 graden.

Donderdag begint de dag zonnig met wat hoge wolkenvelden. In de loop van de namiddag ontwikkelt er zich meer bewolking en kunnen er al enkele buien vallen, eventueel met onweer. Het wordt warm met maxima van 26 graden in Hoog-België tot 30 graden in de Kempen bij een zwakke oostelijke of veranderlijke wind. Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag volgen er meer regen- of onweersbuien.Vrijdag wordt het wisselvallig met kans op buien die in het oosten nog gepaard kunnen gaan met een onweer. In de loop van de dag wordt het droog vanaf het westen met breder wordende opklaringen. Het is warm met maxima van 23 graden aan de kust en in Hoog-België tot 28 graden in de Kempen. De matige westelijke wind draait tegen de avond naar noord tot noordwest.

Zaterdag begint de dag droog en zonnig, al is er ’s ochtends kans op nevel of mist. In de namiddag kunnen er zich in het binnenland enkele buien ontwikkelen. Het wordt nog warm met maxima van 23 graden aan zee tot 28 graden in de Kempen. Zondag wordt het zwaarbewolkt met regen of buien. Het wordt koeler met maxima van hooguit 22 graden.

Maandag en dinsdag wordt het wisselvallig met doorgaans veel bewolking en geregeld buien. Bij een matige westelijke wind liggen de maxima tussen 16 graden in Hoog-België en 20 of 21 graden in het centrum van het land.

bron: Belga