Aquino's trekken naar Hof van Cassatie

door
Belga
Leestijd 1 min.

De kopstukken van de Aquino-clan uit Maasmechelen stappen naar het Hof van Cassatie. Na de uitspraak van het arrest vorige maand door het Antwerps hof van beroep lieten de meeste advocaten al doorschemeren dat ze deze stap zouden ondernemen. Dat schrijft Het Belang van Limburg dinsdag. Nu is het ook officieel. De beklaagden lijken daarmee opnieuw wat extra tijd te kopen en hun opsluiting in de gevangenis uit te stellen.

In Antwerpen en in Hasselt kreeg kopstuk Raf Aquino tien jaar cel. Ook voor Nico Beckx (7 jaar) en Mario Aquino (6 jaar) bleven de straffen behouden. In Cassatie riskeren ze volgens Het Belang van Limburg geen strafverzwaring, maar spelen ze het louter op de procedure. Als het hof oordeelt dat er fouten gemaakt zijn, krijgt het proces een vervolg voor een ander hof van beroep dan het Antwerpse.

De verwachting is dat er in het najaar een uitspraak in Cassatie volgt over de Maasmechelse drugsclan die schuldig bevonden werd aan de smokkel van 2,4 ton cocaïne van Zuid-Amerika naar Europa.

bron: Belga