Politie zoekt eigenaar van koffer met 1,6 miljoen dollar

Politie zoekt eigenaar van koffer met 1,6 miljoen dollar
Facebook / Australian Federal Police

Op sociale media circuleert een opvallende oproep van de Australische politie. Ze hebben een koffer bomvol geld gevonden in een loods in Sydney en zijn op zoek naar de eigenaar van het fortuin.

Tijdens een grootschalig onderzoek naar drugssmokkel botste de politie op de bewuste koffer. Tot hun grote verbazing bevatte de valies maar liefst 1,6 miljoen Australische dollar (ruim 1 miljoen euro).De vondst werd al snel gevolgd door een opvallende oproep op Twitter en Facebook. “Als u denkt dat dit uw geld is, dan staan we te popelen om met u te praten”, schrijven de agenten. “En met praten bedoelen we uiteraard vragen hoe u aan een koffer vol met geld gekomen bent. We hebben een klein vermoeden dat dit niet uw maandloon is.”

Reacties

In een mum van tijd stroomden de reacties binnen op sociale media, vooral van grapjassen die met een grappige smoes het geld probeerden op te eisen. Een Twittergebruiker beweerde dat het ging om een erfenis van een Afrikaanse prins, terwijl iemand anders reageerde dat hij het geld had gewonnen in de casino.