Dit is het perfecte achterwerk (volgens wetenschappers)

Dit is het perfecte achterwerk (volgens wetenschappers)
Foto Pexels

Wat hebben Sophia Loren, Marilyn Monroe en Elizabeth Taylor gemeen? Deze vrouwelijke beroemdheden kunnen pronken met de perfecte derrière, beweren wetenschappers van de Erasmus Universiteit in Nederland.

De onderzoekers vroegen zich af waarom we bepaalde konten aantrekkelijk vinden. Om een antwoord te vinden op die vraag, gingen ze te rade bij 9.000 mensen uit meer dan 40 landen. Alle proefpersonen kregen foto’s te zien van een vrouw, waarbij haar lichaamsverhoudingen met de computer waren aangepast.

Magische verhoudingWat blijkt? Vooral als de verhouding van middel en heupen uitkwam op 0,7, viel de billenpartij in de smaak. Ook anno 2017 zijn er veel sterren die in de buurt komen van deze magische verhouding, schrijven de bollebozen in het vakblad Plastic and Reconstructive Surgery. Denk maar aan de Britse actrice Rosie Huntington-Whiteley of Beyoncé.

“Als mensen oordelen over een vrouw aantrekkelijk is of niet, kijken ze vaak naar de kont. Nu lijkt er zelfs een universele consensus te bestaan over wat een knappe derrière is en wat niet”, besluiten de onderzoekers.

Beyoncé
AFP / T. Wargo