Warmer weer in het vizier

Warmer weer in het vizier

Vanmiddag krijgen vrij mooi weer met wat stapelwolken maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Er waait een matig briesje uit het westen en we krijgen temperaturen van 18 graden in de Ardennen, 20 graden aan zee en 21 tot 23 graden elders in het land. Dat meldt het KMI. Vanavond krijgen we eerst nog brede opklaringen. In de loop van de nacht komt er meer bewolking opzetten en mogelijk valt er daarbij soms wat lichte regen of motregen, vooral in het noorden van het land. Naar de ochtend toe is er kans op vorming van nevel of een plaatselijke mistbank. Minima van 9 of 10 graden in de Ardennen en van 12 tot 15 graden in de andere streken.

Ook morgen krijgen we rustig en zeer zacht weer met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Daarbij is er meer zon aan de kust en langs de Franse grens en meer wolken in het noorden van het land. Mogelijk valt daar een druppel regen of een buitje. Maxima van 19 of 20 graden in de Ardennen, rond 21 graden aan zee en van 22 tot 25 graden elders in het land.In de nacht van morgen op woensdag is het rustig met wolken en opklaringen en naar de ochtend toe hier en daar nevel of een mistbank. De minima gaan van 11 tot 15 graden.

Woensdag verwachten we mooi en zonnig weer. In de namiddag kunnen er zich enkele onschuldige wolkenvelden vormen. Maxima tussen 22 en 26 graden bij een meestal zwakke noordoostelijke wind. Donderdag wordt het weer vrij zonnig en nog iets warmer. De maxima liggen tussen 24 en 28 graden. Mogelijk kunnen er in de namiddag vanuit Frankrijk enkele onweersbuien overtrekken.

Ook op vrijdag blijft het warm. Zonnige perioden wisselen af met perioden met meer wolkenvelden. De kans op een onweersbui blijft. We halen tot 28 graden.

Vanaf het weekend wordt er minder warme zeelucht naar ons aangevoerd. De kans op onweer verdwijnt nagenoeg maar het blijft wisselend bewolkt met soms nog enkele buitjes. De temperaturen dalen geleidelijk naar waarden rond 22 graden begin volgende week.

bron: Belga