Tesla Model 3 vrijdag van de band

door
Belga
Leestijd 1 min.

Autoconstructeur Tesla laat vrijdag het eerste productiemodel van de langverwachte Tesla Model 3 van de band rollen. Dat blijkt uit een tweet van topman Elon Musk. De eerste dertig klanten van de elektrische wagen krijgen hun Tesla aan het einde van de maand. Het model voldoet aan alle wettelijke eisen en loopt twee weken voor op schema, aldus Musk op Twitter.

In augustus worden er honderd Model 3's geproduceerd, een maand later al meer dan 1.500. Er zijn al meer dan 400.000 orders voor het model binnen. De start van de productie was verwacht in juli, maar het was lang niet duidelijk hoe de uitbreidingswerken in de fabriek in het Californische Fremont vorderden.

Model 3 moet Tesla's budgetvriendelijkere bolide worden voor een breder publiek. Het is de derde wagen van de Amerikaanse elektrische constructeur, na sportsedan Model S en de SUV Model X. Klanten kunnen sinds april vorig jaar de wagen bestellen. Wie er eentje in de garage wil, moet 1.000 dollar aanbetaling neerleggen.

Model 3 zou Tesla op weg moeten zetten naar massaproductie. In het eerste kwartaal leverde Tesla 25.051 wagens. In 2018 wil het bedrijf een half miljoen wagens maken en een miljoen in 2020. Enkele weken na de aankondiging van het model vorig jaar waren er 325.000 orders binnengelopen. Sindsdien gaf het bedrijf geen cijfers meer.

bron: Belga