Taxichauffeur onder invloed van amfetamines bij controle-actie aan "Foute Party"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij een controle-actie rond de "Foute Party" van Q-Music in het Gentse Flanders Expo is vrijdagavond een taxichauffeur betrapt onder invloed van amfetamines. Dat meldt de Gentse lokale politie. Het rijbewijs van de man werd ingetrokken voor 15 dagen. De verkeersdienst van de Gentse politie organiseerde de actie op het bezoldigd personenvervoer in samenwerking met onder meer de RVA, de Sociale Inspectie en de FOD Mobiliteit & Vervoer. Van 20 uur tot 4 uur zaterdagmorgen werden 33 taxi's en 8 "VVB's" (Verhuur Voertuig met Bestuurder) gecontroleerd. "Drie taxibestuurders werden onderworpen aan een speekseltest met het oog op het opsporen van het rijden onder invloed van verdovende middelen. Twee testen waren negatief. Eén speekseltest was positief voor amfetamines. Het rijbewijs van deze taxibestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen."

Er werden ook 36 autocars gecontroleerd tussen 18 uur en 2 uur. "Alle chauffeurs legden een negatieve ademtest af. In totaal werd een bedrag van 11.682 euro aan onmiddellijke inningen geïnd wegens o.a. het rondrijden zonder vervoersvergunning, niet of onvoldoende invullen van het verplichte reisblad, niet respecteren van de rij- en rusttijden", zegt de lokale politie.

"De controle was niet bedoeld om de feestvreugde te bederven maar om ervoor te zorgen dat het evenement geen alibi was voor diverse misbruiken door taxi- en busmaatschappijen. De resultaten bewijzen eens te meer dat dergelijke controles een noodzaak zijn om enerzijds een eerlijke concurrentie binnen de sector en anderzijds de veiligheid van de passagiers te garanderen."

bron: Belga