Rechtbank Brugge – Man staat terecht voor wurgpoging met gsm-kabel

Een 32-jarige Rwandees heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor een poging tot doodslag op zijn toenmalige vriendin in Oostende. Robert K. probeerde S.V. (30) te wurgen met een gsm-kabel. Het openbaar ministerie vorderde een jarenlange effectieve gevangenisstraf. Op 23 maart 2017 trok S.V. na een ruzie met haar partner enkele uren naar haar zus. Toen ze ’s nachts thuiskwam, ging Robert K. onmiddellijk door het lint. Hij sloeg de vrouw en probeerde haar te wurgen met de oplaadkabel van zijn gsm. De Rwandees herhaalde volgens het slachtoffer ook meermaals dat hij haar zou vermoorden. Op een bepaald moment begon de baby van het koppel te huilen, waardoor K. even zijn greep loste. S.V. kon zich van de kabel ontdoen, maar kreeg wel nog enkele schoppen. De volgende dag deed ze aangifte bij de politie.
Robert K. was absoluut niet aan zijn proefstuk toe. In 2004 legde de Brusselse jeugdrechter hem een maatregel op voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Later werd hij in Luik veroordeeld voor een overval. Volgens het openbaar ministerie pleegde hij tijdens een vakantie in Ierland ook een overval op een taxichauffeur.
De verdediging legde uit dat K. niet de bedoeling had om zijn toenmalige vriendin van het leven te beroven. De beklaagde gaf wel toe dat hij zich kwaad maakte omdat de vrouw zo laat thuis was.
De rechter doet uitspraak op 13 juli.

bron: Belga