Politie vreest “ettelijke doden” bij busongeval in Beieren

De Duitse politie vreest dat bij het busongeval vanochtend in de Duitse deelstaat Beieren “ettelijke doden” zijn gevallen. Dat zegt woordvoerder Jürgen Stadter vandaag op de Duitse nieuwszender n-tv. Volgens de officiële balans raakten 30 van 48 inzittenden gewond – onder wie twee in kritieke toestand verkeren – en worden de 18 overigen vermist. Eerder werd nog van 31 gewonden en 17 vermisten gesproken. “We zijn realistisch. Tegen het einde van de dag zullen we ettelijke doden te beklagen hebben”, zegt Stadter, die eraan toevoegt dat er nog maar “een sprankeltje hoop” is voor de vermisten.

De reisbus botste vanochtend rond 7 uur op de snelweg A9 tussen Münchberg en Gefrees met een oplegger aan het begin van een file en brandde daarna volledig uit. Aan boord van de bus zaten 46 passagiers en 2 chauffeurs. Het zou gaan om een groep gepensioneerden uit de Saksen op een uitje. Ondertussen kon ook al de chauffeur van de vrachtwagen, die ongedeerd bleef, ondervraagd worden.De reddingsoperatie op de A9, een belangrijke verkeersader, is nog steeds aan de gang. Ongeveer 200 manschappen van de hulpdiensten, brandweer en politie zijn er ter plaatse. Er zijn ook meerdere helikopters ingezet.

De snelweg is daardoor in beide richtingen afgesloten, wat veel hinder veroorzaakt. Volgens de politie zal die richting het zuiden nog de hele dag geblokkeerd blijven, richting het noorden zou in de loop van de dag weer minstens één rijvak worden vrijgegeven.

Bron: Belga