Politie bevestigt "meerdere doden" bij busongeval in Beieren

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitse politie heeft vanmiddag bevestigd dat er "meerdere doden" zijn gevallen bij het busongeval vanochtend in de Duitse deelstaat Beieren. Ze gaat ervan uit dat alle achttien vermisten zijn omgekomen, zegt een woordvoerder. "Volgens de laatste balans zijn 30 inzittenden gewond geraakt, sommigen onder hen zwaargewond, en overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt. De anderen zijn waarschijnlijk omgekomen in de brandende bus", luidt het in een gezamenlijke mededeling van de politie en het openbaar ministerie.

Vanochtend botste een reisbus rond 7 uur op de snelweg A9 tussen Münchberg en Gefrees met een oplegger aan het begin van een file en brandde daarna volledig uit. Aan boord van de bus zaten 46 passagiers en 2 chauffeurs. Het zou gaan om een groep gepensioneerden uit de Saksen.

Duits bondskanselier Angela Merkel heeft, bij monde van haar woordvoerder Steffen Seibert, al "met grote ontsteltenis" gereageerd op het ongeluk. Ze drukte, net als president Frank-Walter Steinmeier, ook haar medeleven uit voor de slachtoffers en hun nabestaanden. De federale minister van Mobiliteit Alexander Dobrindt is op dit moment op weg naar de plek van het ongeval.

Bron: Belga