Overvaller van bejaarde dame geklist nadat hij gestolen fiets cadeau wil doen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Antwerpse politie heeft zondagnacht een 33-jarige man opgepakt voor de brutale overval op een 87-jarige dame. De man had de gestolen fiets van het slachtoffer aan een vrouw cadeau willen doen, maar zij vond dat verdacht en verwittigde de politie. Het 87-jarige slachtoffer werd rond middernacht overvallen in haar woning. De indringer bedreigde haar met een mes en sloeg haar. De dame werd gekneveld, waarna de dader haar woning doorzocht en overhoop haalde. Hij ging er vandoor met haar fiets, een beperkte geldsom, een bankkaart, wat juwelen en andere snuisterijen. Het slachtoffer kon zichzelf bevrijden en vluchtte naar haar zoon. Na verzorging in het ziekenhuis werd ze door hem opgevangen.

Rond 1.30 uur werd een vrouw aan de Groenplaats aangesproken door een man die haar zei dat hij net een fiets had gestolen en dat ze hem mocht hebben als ze wou. Ze ging niet op het aanbod in en alarmeerde een voorbijrijdende politiepatrouille.

De inspecteurs troffen de man aan ter hoogte van de taxistand op de Groenplaats. Hij ontweek hun vragen en zette het plots op een lopen. In de Geefstraat gooide hij een rugzak weg, waarin later de buit werd teruggevonden. Na een korte achtervolging kon de verdachte in de Bergstraat worden ingerekend. De 33-jarige Algerijn bleek voor tal van feiten gekend te zijn bij de politie onder een waslijst aan aliassen.

bron: Belga