Meerderheid van Amerikanen wil alcohol opgeven in ruil voor aftreden van Trump

Meerderheid van Amerikanen wil alcohol opgeven in ruil voor aftreden van Trump
AFP / B. Montoya

De steun voor de Amerikaanse president Donald Trump is naar een nieuw dieptepunt afgezakt. Uit een recente enquête blijkt dat 73% van de Democraten en 17% van de Republikeinen bereid is om nooit meer alcohol te drinken in ruil voor het einde van de Trumplegislatuur.

Trump is niet alleen bij ons enorm onpopulair, ook overzees is zijn achterban aan het inkrimpen. Detox.net wou wel eens exact weten wat mensen wilden opgeven om de president te zien aftreden en bevroeg daarom 1.013 mannen en vrouwen. En blijkt dat de Amerikanen daar heel wat voor over hebben.

Bijna een vijfde van de Republikeinen

Bijna 73% van de Democraten en 17% van de Republikeinen vind dat een vervroegd einde van het Trump-tijdperk wel een leven lang geen alcohol drinken waard is. Dat is meer dan de helft van de Amerikaanse bevolking. Tegelijkertijd wil 30% van de aanhangers van Republikeinse partij dezelfde inspanning leveren als de media stopt met negatieve artikels te schrijven over de president.

En hoewel de druk op Donald Trump steeds groter wordt, zal het moeilijk worden om hem af te zetten. Daarvoor is niet alleen een meerderheid nodig in het Huis van Volksvertegenwoordigers, maar ook twee derde van de Senaat moet zich achter het plan scharen. In beide politieke instellingen hebben de Republikeinen, de partij van Trump, de bovenhand.