Weerbericht – Regen voor de zon

Liefhebbers van het drogere weer moeten nog een dagje geduld hebben. Zondagnamiddag is er nog wat lichte regen, maar de volgende dagen is het meestal droog en iets warmer. Dat meldt het KMI zondag. Zondagnamiddag valt er nog wat lichte regen, maar wordt het gaandeweg droger met meer opklaringen. Het kwik klimt daarbij tot 18 en lokaal 21 graden in de meeste delen van het land.
Ook vannacht blijft het op de meeste plaatsen droog. Enkel in het oosten van het land kunnen nog enkele druppels vallen. ’s Ochtends is lokaal wat nevel of mist. De minima bedragen rond 11 graden in het centrum.

Maandag ligt er droog weer met afwisselend wolkenvelden en opklaringen op de plank. Het wordt iets warmer, met temperaturen tot 18 graden in de Ardennen, 20 graden aan de kust en tot 23 op sommige plaatsen in het binnenland.
De nacht van maandag op dinsdag voorspellen de weerkaarten wisselend bewolkt en droog weer, met in het tweede deel van de nacht lokaal wat nevel of mist. Minima tussen 12 en 17 graden.Dinsdag is het eerst vrij zonnig, later komt er meer bewolking en is er kans op enkele plaatselijke buitjes. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden. Woensdag is het droog met zon en wat hoge bewolking. De maxima schommelen tussen 21 en 25 graden.

Donderdag begint nog mooi en zonnig, maar in de loop van de dag neemt de kans op onweersbuien toe vanuit het zuidwesten. De maxima schommelen tussen 22 en 26 graden. Vrijdagochtend verwacht het KMI nog buien, maar in de loop van de dag wordt het geleidelijk droger en komen er meer en meer opklaringen. Maxima: tussen 21 en 24 graden.

Zaterdag wordt het zwaarbewolkt met kans op wat lichte regen of motregen. Zondag wordt het wisselend bewolkt met kans op een bui. De maxima schommelen volgend weekend rond 20 graden.

bron: Belga