Teleurgestelde Kevin Borlée: "Weersomstandigheden speelden me parten"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kevin Borlée kroonde zich zondag in het Koning Boudewijstadion in 45.51 tot Belgisch kampioen op de 400 meter. Maar achteraf was het vooral ontgoocheling troef, omdat de WK-limiet (45.33) opnieuw niet gehaald werd. "De omstandigheden hebben me genekt", liet Kevin Borlée na afloop optekenen. "Ik voelde me niet super vandaag", stak Kevin van wal. "In deze weersomstandigheden is het sowieso moeilijker om jezelf te motiveren. Ik heb nochtans goede trainingen achter de rug en had veel zelfvertrouwen toen ik hier aankwam. Maar de omstandigheden waren verre van ideaal. Niet om vrolijk van te worden. Hopelijk wordt het weer snel beter."

Ook Jonathan Borlée, tweede in 45.74, haalde zijn schouders op. "We zijn in België. Zaterdag was het iets beter, maar was er ook al veel wind. De enige troost van het weekend is het podium met drie Borlées. Het gevoel bij mij persoonlijk wordt steeds beter. Er zijn nog kleine aanpassingen nodig in de laatste bocht. Maar ik ben niet ongerust het WK niet te halen. De progressie zal snel komen."

Dylan Borlée, derde in 46.10, wist vooraf al dat een WK-limiet moeilijk te halen zou zijn. "Acht tienden is veel, hé", aldus Dylan. "Ik voel me op dit moment beter dan eind vorig jaar, toen ik 45.6 liep, maar ik kan het op de piste voorlopig niet tonen. Mentaal is niet makkelijke voor mij."

bron: Belga