Duizenden demonstranten in aanloop naar G20-top Hamburg

Duizenden demonstranten in aanloop naar G20-top Hamburg

Naar aanleiding van de G20-top volgend weekend in Hamburg zijn duizenden demonstranten zondag de straat opgetrokken in de Hanzestad. Op de middag waren volgens een politiewoordvoerder al 4.000 mensen opgedaagd, maar er worden er nog meer verwacht worden. De website van het Hamburger Abendblatt meldt dat er zowat 8.000 demonstranten zouden opdagen, vijf dagen voor aanvang van de G20-top.
Op het menu staan verschillende protestacties, bijvoorbeeld een optocht in het stadscentrum. In het centrum waren reeds slogans te lezen als “eerst de planeet”, “stop steenkool” of “armoede bestrijden”

Volgens de organisatoren zijn er “veel meer” dan 10.000 demonstranten opgedaagd. De G20-top op vrijdag en zaterdag brengt onder meer de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Turkse en Russische evenknie Recep Tayip Erdogan en Vladimir Poetin samen rond de tafel. De hele week zijn protestacties gepland.
Onder meer handel en protectionisme zullen hoog op de agenda staan op de bijeenkomst van de twintig grootste handelslanden.bron: Belga