Zeiljacht gekapseisd voor Oostende - Zoekactie stopgezet zonder resultaat

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische en Nederlandse reddingsdiensten hebben zaterdagavond tot zonsondergang gezocht naar het zesde bemanningslid van een zeiljacht dat 's ochtends kapseisde voor de kust van Oostende. De zoektocht is stopgezet om 21.22 uur en wordt zondag niet hervat, bevestigt het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC). Het Nederlands zeiljacht Capella uit Breskens kapseisde omstreeks 8.30 uur op tien mijl voor de kust van Oostende. Het vaarongeval werd pas na de middag ontdekt, toen een nabijliggend baggerschip opvarenden uit het water haalde. De twee, zeventigers met de Nederlandse nationaliteit, waren helaas overleden. Drie anderen, die op de romp van het gekapseisd jacht zaten, konden gered worden.

Volgens diverse bronnen is de zesde opvarende, die nog vermist is, een jongeman van 18 jaar. Er is de hele namiddag en avond gezocht in het gebied rond het zeiljacht. Het volledige gebied werd doorzocht, maar de vermiste opvarende werd niet gevonden. Het MRCC besliste om zondag niet opnieuw te zoeken.

Een van de twee overledenen is de bekende jachtenbouwer en vermaarde wedstrijdzeiler Frans Maas (79) uit Zeeuws-Vlaanderen. Dat is bevestigd aan de regionale krant Provinciale Zeeuwse Courant.

bron: Belga