World League hockey (v) - Red Panthers verliezen opnieuw van Australië

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische nationale vrouwenhockeyploeg (FIH 14) heeft zaterdag de klassementswedstrijd tegen Australië (FIH 4) met 1-5 verloren op de halve finale van de World League in Sint-Lambrechts-Woluwe. Zondag spelen de Red Panthers om 11u15 tegen Spanje (FIH 10) om de zevende plaats. Kathryn Slattery opende in de vierde minuut de score. Bij de rust stond het 0-3 na treffers van Maddy Fitzpatrick en Georgina Morgan, telkens na strafcorner. Na de pauze zorgde Madi Ratcliffe voor de 0-4. Louise Versavel milderde nog op strafcorner, waarna Emily Smith de eindstand vastlegde.

De troepen van bondscoach Niels Thijssen speelden in de groepsfase al tegen Australië, toen trokken de 'Hockeyroos' met 0-1 aan het langste eind.

Om de zevende plaats spelen de Belgen zondag tegen Spanje. Zaterdag was Italië (FIH 16) na shoot-outs te sterk voor de Spanjaarden, die eerder in de poulefase met 0-1 wonnen van de Belgen.

Donderdag verloren de Red Panthers in de kwartfinales na shoot-outs van Zuid-Korea (FIH 8). Daardoor grepen ze naast de finale van de World League, voorbehouden aan de top vier. Het toernooi in Sint-Lambrechts-Woluwe geldt tevens als kwalificatietoernooi voor het WK 2018 in Londen. Gastland Engeland en de vijf continentale kampioenen zijn rechtstreeks geplaatst voor het WK. De overige tien tickets gaan naar de tien hoogst gerangschikte landen van de halve finales van de World League, voor zover die niet al zeker zijn van WK-kwalificatie dankzij de voornoemde criteria.

bron: Belga