Twee inzittenden overleven spectaculaire crash met Cessna op Californische autosnelweg

Een tweemotorig vliegtuig is vrijdagochtend net na het opstijgen op een vliegveld in Californië neergestort op een drukke autosnelweg. Als bij wonder overleefden de piloot en de passagier de spectaculaire crash, zo melden Amerikaanse media. “De twee inzittenden van de Cessna, allebei zestigers, overleefden de crash en worden in het ziekenhuis behandeld”, zo liet een woordvoerder van de Federal Aviation Administration (FAA), de luchtvaartautoriteiten, weten aan de Los Angeles Times.
Even na het opstijgen van John Wayne Airport zond de piloot een noodsignaal uit. Er zou een probleem geweest zijn met een van de motoren. De piloot probeerde nog terug te keren naar het vliegveld maar het was te laat. Het toestel stortte neer in Santa Ana op de Interstate 405, zo’n 40 kilometer ten zuidwesten van Los Angeles.
Op de autosnelweg werd één voertuig beschadigd en raakte niemand gewond.
Na het ongeval stond er tot in de late namiddag een lange file op de autosnelweg. Dat zorgde voor grote frustratie bij de automobilisten, onder wie velen ongetwijfeld een lang weekend gepland hadden naar aanleiding van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag op 4 juli.

bron: Belga