Jupiler Pro League - Racing Genk pas in extremis voorbij amateurclub Eendracht Termien

Racing Genk heeft zaterdag zijn seizoen op gang getrapt met een moeizame 1-2 overwinning tegen Eendracht Termien (derde amateurklasse). Pas in de laatste minuut kon belofte Dante Vanzeir voor een Genkse zege zorgen met een zelf afgedwongen strafschop. De wedstrijd begon nochtans goed voor Genk toen Siebe Schrijvers al na vijf minuten de score opende met een knappe vrije trap. Jordi Baur hing de bordjes opnieuw in evenwicht voor Termien na 35 minuten. Genk leek met het schaamrood op de wangen lang op weg naar een gelijkspel, tot de 19-jarige Vanzeir in extremis de winnende treffer kon maken.

Met een 0-9 en 0-6 overwinning kende Ivan Leko een voortvarend begin als coach van Club Brugge. Tegen Torhout (tweede amateurklasse) ging scoren heel wat minder vlot, want enkel Benoît Poulain (15.) en Sander Coopman (82.) wisten het net te vinden in de 0-2 overwinning van blauw-zwart.

Antwerp haalde het eerder op de dag heel wat makkelijker van eersteprovincialer Kontich. Onder meer dankzij drie doelpunten van William Owusu won het overtuigend met 0-9 van de streekgenoot.

In zijn derde oefenwedstrijd van het seizoen kon Standard met 0-3 zegevieren in een regenachtig Walhain (derde amateurklasse). Een doelpunt van Ryan Mmaee (31.) in de eerste helft en twee late doelpunten van Benito Raman (83., 89.) in de tweede helft klaarden de klus voor de troepen van coach Ricardo Sa Pinto.

Waasland-Beveren had het niet onder de markt tegen SK Sint-Niklaas (tweede amateurklasse) en kon pas met 0-1 zegevieren toen Cherif Ndiaye na 83 minuten een strafschop kon verzilveren.

Oostende reisde af naar Izegem voor de allereerste wedstrijd in het bestaan van de nieuwe fusieclub Mandel United (tweede amateurklasse). De kustjongens gingen rusten met een 0-2 voorsprong na doelpunten van Franck Berrier (37.) en Joseph Akpala (43.). Na de rust kreeg Oostende een tegendoelpunt te slikken via Suyspeene (66.), maar Richairo Zivkovic (85., op strafschop) en Ibrahima Bah (89.) zorgden toch nog voor een 1-4 overwinning.

Sparta Petegem (tweede amateurklasse) en Zulte Waregem trakteerden de toeschouwers zaterdagavond op een aangenaam kijkstuk. Zulte kon de wedstrijd uiteindelijk winnend afluiten met 2-5 dankzij het openingsdoelpunt van Nill De Pauw (2.), twee doelpunten van tester Tsiy William Ndenge (43., 54.) en twee doelpunten van Gent-huurling Peter Olayinka (59., 82.).

Met Sint-Truiden en Lokeren kwamen nog twee andere eersteklassers aan de bak zaterdagavond. STVV won maar nipt met 1-2 van Spouwen-Moppertingen (tweede amateurklasse), Lokeren won met ruime 1-6 cijfers van RFC Wetteren (derde amateurklasse).