Een koppel gamers op de E3 in Los Angeles

E3
Foto's Coupleofpixels.be

Metro stuurde twee reporters, Aelya en Quantic van de blog CoupleofPixels.be, naar de Electronic Entertainment Expo – E3 voor de vrienden. Dé beurs voor videogamefans.

Onverschrokken trotseerden ze de massa van 68.000 bezoekers om de games te ontdekken die de komende maanden en jaren in onze consoles belanden.

Microsoft vs. Sony vs. Nintendo

Quantic begint zijn bezoek met de ontdekking van de nieuwe Microsoft-console, de Xbox One X, met zijn 4K-capaciteiten de krachtigste op de markt. Maar hij is pas écht onder de indruk van ‘Forza Motorsport 7’ (voorzien voor 3 oktober), een waanzinnig knappe game voor iedereen die houdt van mooie wagens.

Foto’s Coupleofpixels.be

Intussen neemt Aelya een kijkje bij rivaal PlayStation. Met de PS4 en PS4 Pro focust Sony op wat Microsoft nauwelijks heeft: exclusieve games die ‘goesting’ creëren. Zoals ‘Detroit: Become Human’, de nieuwste narratieve game van David Cage over androids die in opstand komen. En ‘Spiderman’, met een ervaren Peter Parker die in alle richtingen door de stad wervelt. Of ‘God of War’, dat er beter uitziet dan ooit. Het zal de PlayStation duidelijk niet ontbreken aan grandioze games in 2018.

Ook Nintendo gaat over tot het offensief en spekt de bibliotheek van zijn jonge Switch met ‘Super Mario Odyssey’ (27 oktober). We hebben er lang op moeten wachten, maar het was het meer dan waard. Mario verkeert in de vorm van zijn leven, in een open 3D-wereld waar hij zich in een petomdraai in bijna alles kan transformeren. Een totaal nieuwe gameplay voor de beroemde franchise.

Maar ook de uitgevers lieten van zich horen in Los Angeles. En hoe! Er zitten zoveel kwaliteitsvolle games en hits aan te komen, dat we maar moeilijk konden kiezen!

Hollywood in je living

Bij Electronic Arts ontdekt Quantic tot zijn grote tevredenheid ‘Need For Speed: Payback’, het nieuwe hoofdstuk van de bekende serie. Een geslaagde mix van een ontdekkingstocht door een open wereld, arcaderacing en een scenario dat niet moet onderdoen voor ‘The Fast and The Furious’. Hollywood in je living, vanaf 10 november!

Intussen gaat Aelya bolwerken veroveren in ‘Shadow of War’, het vervolg op het erg gesmaakte ‘Shadow of Mordor’. Je speelt opnieuw met Talion, die in de ‘Lord of the Rings’-wereld op zoek gaat naar Mordor. Het Nemesis-systeem is verbeterd en je beschikt nu over een heus leger om de strijd aan te gaan. Een must voor alle Tolkien-fans. Te koop vanaf 10 oktober.

De comeback van Assassin’s Creed

Ubisoft heeft dit jaar al genadeloos uitgehaald met enkele unaniem bejubelde titels. En na twee jaar is nu ook Assassin’s Creed terug van weggeweest in ‘Origins’. Deze keer speelt het verhaal zich af in het oude Egypte, met nog veeleisendere gevechten en een heus RPG-aspect. Een geniale nieuwe richting voor een klassieke franchise. Uit op 27 oktober.

Ubisoft heeft nog meer verrassingen in petto, met ‘Far Cry 5’ dat deze keer helemaal in het teken staat van rednecks. En met de ongelofelijke gemotoriseerde open wereld van ‘The Crew 2’, waarin de races met vliegtuigen en boten intenser zijn dan ooit. Om nog maar te zwijgen van ‘Beyond Good and Evil 2’, het vervolg op een cultgame waar we al 15 jaar reikhalzend naar uitkijken.

Als fervent shooter mist Quantic ook geen seconde van ‘Call Of Duty WW II’, een terugkeer naar de fetisjperiode van de franchise: de Tweede Wereldoorlog. Na enkele gematigde episodes wordt deze return naar de roots ongetwijfeld een schot in de roos.

Verder op het menu: ‘Total War Arena’, een nieuwe realtime strategy game die enkel in multiplayer en free-to-play te spelen is. Voor liefhebbers van historische veldslagen en fans van snelle actie.

Intussen vergaapt Aelya zich aan ‘Dragon Ball Fighter Z’. Deze nieuwe game gebaseerd op de manga van Akira Toriyama laat de 3D-gevechten links liggen en trekt de 2D-kaart à la ‘Street Fighter’. Een echt pareltje, met verbluffende graphics en de mythische aanvallen van de manga. Voorzien voor 2018.

Tijd voor een adempauze bij Square Enix, met ‘Life is Strange: Before the Storm’. Deze prequel van de gelijknamige game graaft dieper in de tienerpsychologie en zoomt in op de relatie tussen Chloe en Rachel. Een voortreffelijk verhaal in drie afleveringen, vanaf 31 augustus.

Virtual reality stond dit jaar op een lager pitje, ook al blijven PlayStation en Bethesda erin investeren. Getuige de aankondiging van ‘Skyrim’, ‘Fallout 4’ en ‘Doom’ in VR. Afwachten wat dat geeft met de bril op je hoofd.

Het was een stevige editie 2017 van de E3, met enkele knappe aankomende releases, vooral bij Ubisoft. Maar voor één keer zijn de uitgevers braaf gebleven en onthulden ze niet echt games die de hele beurs in vervoering brachten. Misschien wel op Gamescom in Keulen binnen een paar maanden?

(mp en en)

Alle info over de geteste games op de E3 vind je op www.coupleofpixels.be.