Verkrachting op strand van Oostende blijkt verzonnen

Op het strand van Oostende heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag geen verkrachting voorgedaan. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 18-jarige meisje en haar vriend hadden aangifte gedaan, maar die verklaringen blijken dus niet te kloppen. De betrokkenen woonden dinsdagavond in het casino van Oostende het galabal van hun middelbare school bij. Op het strand werden ze naar eigen zeggen door drie mannen van vreemde origine bedreigd en bestolen. Daarna zou het meisje ook nog verkracht zijn. Van die feiten deden de jongeren aangifte bij de politie.

Uit het verder onderzoek is nu gebleken dat zich op het strand helemaal geen verkrachting heeft plaatsgevonden. “In de pers is evenzeer melding gemaakt van andere feiten zoals bedreigingen of diefstal, maar ook van dergelijke feiten is geen sprake geweest”, aldus procureur Frank Demeester.

Het is niet bekend waarom de jongeren het verkrachtingsverhaal opdisten. “Door de ruime persbelangstelling voor deze aangifte, heeft deze aangelegenheid veel grotere proporties aangenomen dan de jongelingen hadden kunnen denken.” Het parket vraagt de pers om de kwestie met enige terughoudendheid te benaderen, nu de ware toedracht aan het licht is gekomen.

bron: Belga