Samusocial – Mayeur: “Ik heb wellicht fouten gemaakt”

Samusocial - Mayeur: "Ik heb wellicht fouten gemaakt"

Yvan Mayeur heeft per brief zijn vertrek aangekondigd uit de PS. Hij zegt daarin dat hij “wellicht” fouten heeft gemaakt, wat hij ten zeerste betreurt. De ex-burgemeester van Brussel Stad blijft naar eigen zeggen wel “partijloos socialistisch militant”. Belga kreeg een kopie van de brief onder ogen. Ze is gericht aan Jacquelaine De Baets, voorzitster van de ethische commissie bij de PS.
“Mijn liefste Jacqueline,
Hierbij vraag ik je om akte te nemen van mijn ontslag uit de Parti Socialiste. Het is met pijn in het hart dat ik je dit schrijf.
Ik ben een socialistisch militant.
Ik was er steeds van overtuigd dat ik handelde in het belang van ons ideaal. In mijn afdeling en aan de basis, maar ook in de verschillende functies die ik heb mogen uitoefenen in het parlement, bij het Brusselse OCMW, in de openbare ziekenhuizen en bij de stad Brussel.
Samusocial, dat ik mee heb opgericht, heeft duizenden daklozen aan onderdak geholpen. We hebben driehonderd jobs gecreëerd in een moeilijke, sociale sector.
Ik heb wellicht fouten gemaakt. Ik betreur dat ten zeerste. Ik betreur ook dat ik me niet heb kunnen verantwoorden bij onze regionale autoriteiten.
Ik zou je willen vragen om mijn ontslag over te maken aan de commissie, die misschien ondanks alles toch zou moeten horen wat ik vorige week verteld heb aan de twee vertegenwoordigers.
Ik blijf een partijloos socialistisch militant.”

bron: Belga