Rock Werchter beleeft zeer aangename eerste festivaldag

De 88.000 festivalgangers op Rock Werchter hebben donderdag een zeer aangename eerste festivaldag beleefd. Ondanks de onheilspellende weerberichten bleef het de hele dag droog en waren de temperaturen ideaal voor een festival. Het merendeel van de 18 concerten viel bovendien zeer erg in de smaak van de aanwezigen. De hulp- en veiligheidsdiensten hadden ook een rustige dag. Kings of Leon sloot donderdag op het hoofdpodium af met een set met vele hits, zoals het onvermijdelijke ‘Sex on Fire’ en het meer recente ‘Waste a Moment’ als afsluiters. Het was al de zevende keer dan de Amerikaanse rockband uit Nashville op het Werchterse podium stond. “We hebben op geen enkel festival in de wereld al zoveel keren gespeeld”, zei zanger Caleb Followill.
Meer ambiance was er echter even voordien met The Chainsmokers in The Barn waar vele duizenden compleet uit de bol gingen op nummers als ‘Something Just Like This’ waarmee de groep op dit ogenblik samen met Coldplay een hit heeft en ‘Don’t Let me Down’ dat door iedereen meegezongen werd.
Eerder op de dag waren er ook prima concerten van Arcade Fire, Lorde, Mark Lanegan Band… Ook de Belgische groepen Tout Va Bien, Het Zesde Metaal en Warhola deden het prima.
Volgens de Rotselaarse burgemeester Dirk Claes (CD&V) beleefden de hulp- en veiligheidsdiensten een rustige eerste festivaldag zonder grote incidenten. Claes bevestigt dat De Lijn rond middernacht een recordaantal van 28.500 festivalgangers vervoerde, waarvan circa 3.000 vanuit Aarschot. Hij schat het aantal kampeerders in Werchter op 45.000. Minpunt was wel de voortdurend lange wachtrijen aan de ingang doordat de controles veel strenger werden uitgevoerd dan in het verleden.

bron: Belga