Jupiler Pro League - Anderlecht heeft moeite met Oudenaarde in eerste oefenpartij van het seizoen

RSC Anderlecht heeft vrijdagavond het nieuwe seizoen op gang geschoten met een oefenpartij bij Oudenaarde (eerste amateurdivisie). De Brusselaars hadden het moeilijk, maar wonnen uiteindelijk nog met 1-3. Na een vroege goal van Jesse Martens (8.) kon Silvère Ganvoula (11.), overgenomen van degradant Westerlo, snel gelijkmaken. Na rust legden treffers van Najar (61.) en Lukebakio (73.) de eindstand vast op 1-3.

AA Gent had minder moeite, op bezoek bij Dikkelvenne (derde amateurdivisie). De Buffalo's wonnen met 2-7. Nieuwe aanwinsten Koita (15.), Marcq (56.) en Andrijasevic (90.) vonden meteen de netten. Verder pikten ook Coulibaly (44.), Matton (50.) en Verstraete (75.) hun doelpuntje mee. Een eigen doelpunt in toegevoegde tijd bracht de 2-7 op het bord.

Ook KV Oostende hield een doelpuntenkermis. Thuisploeg Melsele (derde amateurdivisie) kreeg een 0-8 om de oren van de kustploeg. El Ghanassy (69., 79., 86. en 90.) toonde zich de ster van de avond en nam de helft van de treffers voor zijn rekening. Verder zorgden een eigen doelpunt (87.) en goals van Capon (65.) en nieuwkomers Banda (22.) en Bah (84.) voor de 0-8 eindscore.

De titel van best scorende eersteklasser kwam vrijdagavond echter op naam van Standard. De Rouches maakten met 10-0 brandhout van de Luxemburgse tweedeklasser FC Wiltz. Laifis (8. en 11.), Sa (40.), Ndongala (47., 75. en 76.), Legear (55. en 88.), Edmilson (63.) en Emond (67.) scoorden voor de Luikenaars.

Vroeger op de avond kwam Excel Moeskroen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de Franse tweedeklasser Auxerre. Amallah (26.) zorgde voor het Henegouwse doelpunt.