Experten pleiten voor hogere fiscale aftrek pensioensparen

door
Belga
Leestijd 2 min.

De expertengroep van de financiële sector die de federale regering advies verleent, pleit voor een hogere fiscale aftrek van het pensioensparen. Het thema zou aan bod kunnen komen op de superministerraad die de regering in juli wil organiseren. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt richtte het permanent overlegorgaan van de financiële sector in 2015 op en begin 2016 volgde het rapport van de 'High Level Expert Group on the Financial Sector' met een resem aanbevelingen.

Nadien gingen werkgroepen aan de slag, onder meer over het financieren van de economie. Daarbij is de hogere aftrek een van de voorstellen. "Voor het stimuleren van langetermijninvesteringen is het optrekken belangrijk van het bedrag van pensioensparen dat fiscaal aftrekbaar is", zei Max Jadot vrijdag bij de voorstelling van de werkzaamheden. "Dat ligt nu op de tafel van een thematische ministerraad rond economie in juli", aldus de topman van grootbank BNP Paribas Fortis en voorzitter van een van de werkgroepen. "Er zijn voorstellen om hoger te gaan dan 940 euro", het huidige bedrag.

Minister Van Overtveldt wou niet al te veel kwijt over de piste. Er zijn nog enkele weken om tot een aantal beslissingen en "een evenwichtig geheel" te komen rond de thema's vennootschapsbelasting, rechtvaardige fiscaliteit en sparen, blikte hij vooruit op het regeringswerk.

"De suggesties die de high level expert group gedaan heeft, zijn valabele input, maar absoluut geen regeringsbeslissing om in deze of gene richting te gaan, of zelfs dat er daaromtrent een beslissing genomen wordt ..." , aldus Van Overtveldt. Het is uiteindelijk nog geen garantie op een beslissing.

bron: Belga