Couleur Cafe gestart aan de voet van het Atomium

De 28e editie van Couleur Café is vrijdagnamiddag gestart aan het Atomium in Brussel. Hoewel het aantal festivalgangers momenteel nog niet gekend is, is al heel wat volk ter plaatse voor de eerste optredens, zegt woordvoerster Irene Rosse. Couleur Café duurt nog tot zondagavond. Op het programma staan onder meer Orishas, Emir Kusturica and the No Smoking Orchestra, Baloji, Alpha Blondy, Kery James, Damian Marley, The Roots, Lamomali en Birdy Nam Nam.
“We zijn nog niet uitverkocht, maar vrijdag zijn al enorm veel mensen aanwezig op de site en alles verloopt goed. Deze eerste editie aan het Atomium is geen kopie van wat het festival vroeger was, aangezien het Osseghempark en de natuur een bron van inspiratie zijn ” zegt Rossi.
Voor deze 28e editie gaat het festival terug naar zijn roots. Het festival focust opnieuw meer op “black” music, reggae, soul, hiphop, Latino, elektronische en wereldmuziek. De organisatie deed ook deel van de ticketrpijs af.
Bij de activiteiten is er dit jaar onder meer ‘Migrant Art’, een graffitimuur van zo’n 200 meter lang. In ‘La plus petite boîte du monde’ kan je dansen in de kleinste discotheek ter wereld. Chillen doe je in de Namasté-tempel en voor wie er naar op zoek gaat, is er de Secret Bar, een geheime bar in Oost-Europese stijl waar de festivalgangers kunnen feesten op Balkanmuziek en klinken met een shotje vodka, op voorwaarde dat je de bar vindt natuurlijk…
In de ‘Rue du Bien Manger’ is er een selectie van ongeveer 40 restauranthouders en een ruime keuze aan foodtrucks. Het festival kiest vooral voor huisgemaakte gerechten op basis van lokale producten, bij voorkeur bio en milieuvriendelijk verpakt. Nieuw voor deze 28e editie is dat er (opnieuw) een buitencamping is. Die ligt rond het Koning Boudewijnstadion en biedt plaats aan 3.500 festivalgangers.

bron: Belga