Geniepige spelprogrammeur zet Mark Hamill tegenover Darth Vader

Acteur Mark Hamill, die in de jaren 70 en 80 Luke Skywalker vertolkte in 'Star Wars', trof recent een bekende vijand aan tijdens een spelletje Yahtzee. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Plots stond Hamill oog in oog met Darth Vader, de schurk van de befaamde scifi-films. Grappig genoeg verborg het booswicht zich ook onder de noemer Dad, ofwel Papa. Bovendien complimenteerde de mysterieuze tegenstander de acteur steeds bij elke rol.

Went to play Yahtzee this morning & THIS happened! #StillDuelingDadVader pic.twitter.com/QAAhMpNxRI

— Mark Hamil (@HamillHimself) 27 juni 2017

Dat blijkt geen toeval te zijn, doet Einar Egilsson uit de doeken. De IJslandse spelontwikkelaar had via Twitter gezien dat de acteur van zijn spel geniet en besloot iets special te creëren voor een van zijn lievelingsacteurs. Hoewel het spel volledig anoniem is, zorgde Egilsson op een uurtje voor dat het karakter waarmee Hamill speelt tegenover Darth Vader zou spelen.

Toen fans de Hollywoodster wezen op de bekentenis van de programmeur, reageerde hij dat hij de beste fans van het universum heeft.

When I played vs "Dad"-i rolled a Yahtzee (all 1's- my fave) & a word balloon popped up: "The Force is strong w/ you" #BestFansInTheGalaxy https://t.co/EpxY6kX9J3

— Mark Hamill (@HamillHimself) 28 juni 2017