Remoulade van courgette met munt, zachtgekookte eieren en gremolata

Remoulade van courgette met munt, zachtgekookte eieren en gremolata is een heerlijk zomers gerecht. 

Ingrediënten (voor 4 personen)
Voorbereiding: 10 à 20 min – Kooktijd: 5 à 10 min

  • 4 courgettes
  • ½ bosje munt
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eieren


Voor de gremolata:

  • 1 citroen
  • ½ bosje peterselie
  • 1 teentje knoflook

STAP 1
Begin met de gremolata. Schil de citroenzeste in strookjes met een dunschiller. Gebruik alleen het gele gedeelte (het wit smaakt wat bitter). Maak kleine blokjes met de strookjes.Begin met de gremolata. Schil de citroenzeste in strookjes met een dunschiller. Gebruik alleen het gele gedeelte (het wit smaakt wat bitter). Maak kleine blokjes met de strookjes.

STAP 2
Hak de peterselie en knoflook fijn. Meng met de citroen en een paar druppeltjes olijfolie.

STAP 3
Laat de eieren 6 minuten koken in kokend water met azijn (om te vermijden dat de schaal breekt). Dompel ze daarna onder in koud water om ze te pellen.

STAP 4
Was en rasp de courgettes. Doe de geraspte courgettes in een slakom en besprenkel met balsamicoazijn, olijfolie en de fijngehakte munt. Breng op smaak met peper en zout en meng alles.5 Dien op met een zachtgekookt ei en bestrooi met een beetje gremolata.