World League hockey (v) - Red Panthers verliezen in shoot-outs van Zuid-Korea

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Red Panthers (FIH-14) zijn er donderdag in Sint-Lambrechts-Woluwe niet in geslaagd zich voor de halve finales van de World League vrouwenhockey te plaatsen. Ze verloren na shoot-outs met 4-3 van Zuid-Korea (FIH-8). Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 gelijk. Bij de rust stond Zuid-Korea 1-0 voor. Cheon Seul Ki opende de score al in de 2e minuut op strafcorner. Emma Puvrez bracht de Panthers in de 32e minuut langszij. In de shoot-outs trokken de Zuid-Koreanen met 3/2 aan het langste eind.

De Panthers hadden maar wat graag revanche genomen op de Zuid-Koreanen, die hen van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro hielden. De Belgen misten die Spelen omdat ze ook in 2015 in de kwartfinales van de World League uitgeschakeld werden door Zuid-Korea. En ook toen gebeurde dat na shoot-outs.

In vier groepswedstrijden had doelvrouw Aisling D'Hooghe slechts twee doelpunten moeten incasseren, maar donderdag moest ze zich al na twee minuten gewonnen geven. Cheon Seul Ki, met vijf doelpunten topscorer van het toernooi, werkte op een strafcorner feilloos af. De Panthers probeerden meteen te reageren, maar Alix Gerniers en Manon Simons kenden pech bij de afwerking.

In het tweede kwart konden de Belgen nog nauwelijks voor dreiging zorgen. Na de rust was het wel meteen raak. Na een knappe versnelling vond Barbara Nelen Puvrez, die de 1-1 tegen de netten duwde. Er kwamen nog mooie kansen voor de Belgen, maar ook de Zuid-Koreanen toonden zich gevaarlijk. Ze kregen drie strafcorners op rij. Eén leverde geen gevaar op, op de twee andere moest D'Hooghe redding brengen. Beide teams schuwden in het slotkwartier de risico's, al kwam Anne-Sophie Weyns twee minuten voor tijd nog dicht bij de winning goal.

De shoot-outs begonnen niet goed voor de Panthers. Gerniers en Pauline Leclef misten hun poging. Louise Versavel en Anouk Raes troffen vervolgens wel raak, maar na nog een misser van Jill Boon was het afgelopen.

De top vier van het Brusselse toernooi kwalificeert zich voor de finale van de World League, die in november in het Nieuw-Zeelandse Auckland gespeeld wordt. De Belgen spelen nog om de plaatsen vijf tot acht. Australië (FIH-4) is zaterdag de volgende tegenstander. In de groepsfase verloren de Belgen al met 1-0 van de Australiërs, die donderdag in de kwartfinales verrassend met 2-0 uitgeschakeld werden door China (FIH-8).

Het toernooi in Sint-Lambrechts-Woluwe geldt als kwalificatietoernooi voor het WK 2018 in Londen. Een plaats in de kwartfinales kan volstaan voor een WK-ticket. Gastland Engeland en de vijf continentale kampioenen zijn rechtstreeks geplaatst voor het WK. De overige tien tickets gaan naar de tien hoogst gerangschikte landen van de halve finales van de World League, voor zover die niet al zeker zijn van WK-kwalificatie dankzij de voornoemde criteria.

.

bron: Belga