Klein Engels dorpje krijgt gemeenschapscentrum dankzij Dubaise sjeik

Klein Engels dorpje krijgt gemeenschapscentrum dankzij Dubaise sjeik
AFP / A. Al-Ani

Een klein Engels dorpje heeft vanuit onverwachte hoek hulp gekregen om een gemeenschapscentrum op te richten: de minister-president van de Verenigde Arabische Emiraten. 

Godolphin Cross, een dorp met amper 150 huizen, heeft nu de middelen om een kapel om te bouwen tot een gemeenschapscentrum. De benodigde financiële middelen komen van ver. Sjeik Mohammed bin Rasjid Al Maktoem (foto), minister-president van de Verenigde Arabische Emiraten en emir van Dubai tast in de buidel voor de gemeente.

De gulle gift komt niet helemaal uit de lucht vallen. Er is immers een verband tussen de sjeik en het dorp: racepaarden. De Godolphin Barb is één van de drie hengsten die aan de wieg staan van het Engels volbloed. De emir is niet enkel fan van racepaarden, hij baat ui de Godolphin-stal uit, die tot vandaag de dag nakomelingen van de achttiende-eeuwse hengst voortbrengt.

Het dorp is alvast dolblij met de schenking. “Dit soort dingen gebeurt normaal gezien niet. Het is haast een sprookje. Ons klein dorp krijgt niet elke dag een sjeik over de vloer”, reageert Richard McKie bij Cornwall Live. Als hij ooit daadwerkelijk op bezoek komt, kan hij zich aan een warm welkom verwachten, aldus McKie.