Bikiniwedstrijd beslist over stageplaats bij Tsjechische kerncentrale

Een Tsjechische kerncentrale ligt onder vuur voor een seksistische actie. Op Facebook nodigde de energieproducent uit om bikinifoto's van potentiële stagiaires te liken. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

CNN bericht dat de kerncentrale in Temelín eerder deze week tien foto's van kandidaat-stagiaires, gekleed in bikini en een veiligheidshelm, had gedeeld op Facebook. Mensen die de pagina volgen, werden gevraagd om een favoriet te kiezen. De vrouw met de meeste likes zou de titel van 'Miss Energy 2017' en een stage van twee weken krijgen.

De wedstrijd kreeg heel wat kritiek. Eerst verdedigde de kerncentrale zich nog door te zeggen dat "de foto's erg smaakvol zijn" en "de combinatie van schoonheid en een industriële setting een interessant resultaat geeft".

Twee dagen nadat de foto's online verschenen, zijn ze opnieuw verwijderd. De kerncentrale heeft intussen zijn verontschuldigingen ook aangeboden. "De bedoeling was om technische opleidingen te promoten. Maar het spijt ons dat onze originele visie dat doel niet bereikt heeft", aldus de energieproducent. Alle kandidates krijgen een stageplaats.