Weerbericht – Wisselvallig vervolg van de week

Met temperaturen tussen de 18 en 20 graden in de Ardennen en tussen 21 en 23 graden elders is het woensdag zacht, al is het ook wisselvallig met kans op een of andere bui. Het blijft meestal zwaarbewolkt, maar enkele opklaringen verschijnen in de loop van de dag. Dat meldt het KMI. In de nacht van woensdag op donderdag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met enkele lokale buien. Minima tussen 11 en 13 graden in de Ardennen en tussen 15 en 17 graden elders. Donderdag wordt het wisselvallig met doorgaans veel bewolking en buien. Aan de kust blijft het in de namiddag mogelijk droog met meer opklaringen. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Ardennen en 21 of lokaal 22 graden in het centrum van het land.
Op vrijdag wordt het wisselend bewolkt en in de loop van de dag ontwikkelen zich, vooral in het binnenland, enkele buien. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Ardennen en 22 graden in het centrum van het land.
Zaterdag trekt een storing van west naar oost over het land met regen. In de loop van de dag wordt het vanaf de kust wel droger met meer en meer opklaringen. De maxima liggen tussen 14 graden in de Ardennen en hooguit 19 graden in het centrum van het land.
Na eerst perioden van lichte regen, krijgt het binnenland op zondag pittige buien te verwerken. Aan zee wordt het dan waarschijnlijk zonnig. De maxima liggen iets lager, tussen 15 graden in de Ardennen en 21 graden in het centrum van het land.

bron: Belga