Rechtbank Tongeren – Tot dertig maanden voor koppel dat op politieblokkade inreed

Een 36-jarige Tongenaar en zijn zes jaar jongere vriendin uit Hasselt, die voor de politie op de vlucht gingen, zijn door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk dertig en twintig maanden en een boete van 8.000 euro. Het koppel was ook in het bezit van een geladen wapen en drugs. Op 9 maart was het koppel samen met hun kinderen op de terugweg naar Tongeren toen hun auto, waarop een valse nummerplaat hing, moest stoppen voor een politiecontrole. In plaats van te stoppen duwde de vrouw het gaspedaal helemaal in en sloeg ze op de vlucht. Tijdens de dollemansrit die een half uur duurde, scheurde de wagen door de dorpskernen van Alken en Borgloon in de richting van Tongeren, achtervolgd door verschillende politieploegen.
In Borgloon probeerde de politie een blokkade op te zetten. De politieauto’s moesten echter op het laatste moment wijken omdat de vrouw op de blokkade dreigde in te rijden. Tijdens de achtervolging ramde de vrouw ook nog een politiecombi die een tijdlang naast haar reed. In Tongeren kon het koppel uiteindelijk gestopt worden nadat ze over een spijkermat reden.
In de auto van het koppel werden verschillende drugs gevonden en had de Tongenaar een geladen wapen op zich. Op de achterbank zaten ook de twee jonge kinderen van het koppel. Aan vier politieagenten moet het koppel een schadevergoeding van in totaal 3.000 euro betalen.

bron: Belga