Rechtbank Brugge – Vijf jaar effectief voor onverbeterlijke heroïnedealer

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 32-jarige man uit Brugge veroordeeld tot een effectieve celstraf van vijf jaar voor het dealen van heroïne. Kevin D. begon vorige zomer onmiddellijk na zijn vrijlating uit de gevangenis opnieuw te dealen. Op 20 juni 2016 werd D. door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel. Ongeveer anderhalve maand later mocht hij de gevangenis verlaten, waarop hij eigenlijk onmiddellijk opnieuw drugs begon te verkopen. Door zijn enkelband was zijn bewegingsvrijheid beperkt, maar daar had de dealer een oplossing voor. Hij stuurde een vriendin uit Middelkerke op pad om heroïne aan te kopen in Rotterdam. Om de drugs aan de man te brengen, gebruikte D. de woning van een vrouw uit Dudzele.
Kevin D. werd uiteindelijk tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld. Hij moet ook 22.000 euro winst uit zijn drugshandel terugbetalen. “Komaan mens, waar haal je dat bedrag?” riep hij. Op de vorige zitting had de beklaagde al geroepen dat de rechter kon ontploffen.
Drugskoerier Alicia M. kreeg drie jaar effectieve celstraf. De vrouw die haar huis ter beschikking stelde, werd tot een jaar effectief veroordeeld. De broer van de hoofdverdachte moest zich deze keer enkel verantwoorden voor drugsbezit. Door zijn zwaar strafblad kreeg Michael D. toch twaalf maanden effectieve gevangenisstraf.

bron: Belga