Politiegeweld Mortsel – Minderjarige geplaatst in gesloten instelling, meerderjarige aangehouden

De 15-jarige jongeman die dinsdagavond gearresteerd werd voor de brutale aanval op agenten op de Antwerpse Sinksenfoor, is door de jeugdrechter in de gesloten instelling van Everberg geplaatst. Zijn 23-jarige broer is door de onderzoeksrechter aangehouden voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen. Dat werd vernomen bij de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen. Een politiepatrouille werd maandagnacht brutaal aangevallen toen ze tussenkwam in een vechtpartij op de Sinksenfoor. Eén van de inspecteurs moest slagen en schoppen in het gezicht incasseren, met ernstige verwondingen en arbeidsongeschiktheid tot gevolg.

Na onderzoek kon de politie dinsdagavond twee verdachten identificeren: twee broers van 15 en 23 jaar uit Merksem. De minderjarige werd dinsdagavond nog opgepakt. Hij gaf zijn betrokkenheid bij de feiten toe. Volgens het parket zijn er ernstige aanwijzingen dat hij zwaar geweld pleegde tegen de inspecteurs.
Zijn oudere broer bood zich woensdagochtend bij de politie aan. Ook hij geeft zijn betrokkenheid toe, maar zijn precieze aandeel maakt volgens het parket nog het voorwerp uit van verder onderzoek.

bron: Belga