“We hebben er goede hoop op dat alle bussen voor Werchter zullen rijden”

Belga / J. Dirkx

Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant, denkt dat alle bussen die gepland zijn in het kader van Rock Werchter ook effectief zullen rijden. Vandaag zijn de eerste pendelbussen richting festivalweide vertrokken aan het Leuvens station.

“Ik denk dat we voldoende capaciteit zullen kunnen inzetten om deze dienstverlening op een perfecte manier te organiseren”, aldus Van Looy. “We hebben immers ook de andere entiteiten van De Lijn en de exploitanten gecontacteerd zodat we indien nodig extra chauffeurs zullen kunnen oproepen.”

Honderd chauffeurs

Vandaag rijden er vanuit Leuven enkel pendelbussen naar The Hive, de enige festivalcamping die al de deuren opent. Van morgen tot en maandagmiddag rijden er bussen tussen de festivalweide en de stations van Leuven en Aarschot. De Lijn zet hiervoor elke dag zo’n 100 chauffeurs en 50 bussen in.

De afgelopen jaren werden hierbij gemiddeld in totaal zo’n 120.000 festivalgangers vervoerd. De eerste groep van 20 die woensdag vertrok, betrof de winnaars van de VIP-buswedstrijd van De Lijn, HUMO en Rock Werchter. Ze kregen in de bus een VIP-behandeling én gratis tickets voor Rock Werchter 2018.