Brit stapt pub onmiddellijk binnen na aanrijding door bus

Brit verdrinkt aanrijding door bus onmiddelijk
Screenshot The Telegraph

Een Britse voetganger is eerder deze week aangereden door een bus die niet kon remmen. De man lijkt er niets aan over te houden, want onmiddellijk erna wandelt hij de pub in. 

Op beelden van een beveiligingscamera is te zien hoe een bus het voetpad oprijdt en Simon Smith raakt. De 53-jarige inwoner van Reading wordt een tiental meter vooruit gekatapulteerd; maar krabbelt na de aanrijding onmiddellijk terug recht. Vervolgens wandelt hij de pub in, alsof er niets gebeurd is. Smith werd uiteindelijk overgebracht naar het ziekenhuis, waar dokters niet meer dan blauwe plekken vaststelden.

Aanvankelijk weigerde de hulpdiensten de getuigenis van het slachtoffer te geloven. “‘Als je door een bus geraakt zou zijn, dan zou je hier niet meer zitten’, zeiden de politie en de ambulanciers”, getuigt Smith bij The Sun. “Ze hielden vol dat ik geraakt was door puin. Nadat een agent de camerabeelden had gezien, kwam hij zijn excuses aanbieden.”

Volgens The Telegraph is Smith niet helemaal ongedeerd. Zijn vrouw zegt dat hij veel pijn heeft en dat herstel momenteel het belangrijkste is. De politie onderzoekt momenteel hoe de aanrijding tot stand is kunnen gebeuren. De buschauffeur is tijdelijk niet aan het werk terwijl het onderzoek loopt.