VAB verwacht verkeershinder door festivalverkeer en door staking De Lijn

VAB verwacht verkeershinder door festivalverkeer en door staking De Lijn

De Vlaamse mobiliteitsorganisatie VAB verwacht komend weekend ernstige verkeershinder door festivalverkeer, onder andere bij het Summerfestival in Antwerpen en Rock Werchter in Vlaams-Brabant, zeker als de staking van de chauffeurs van De Lijn doorzet. Het dancefestival Summerfestival lokt zaterdag en zondag zo’n 50.000 bezoekers naar de Middenvijver op de Antwerpse Linkeroever. Het publiek van dit festival zijn vooral jongeren, waarvan een groot deel nog niet over een rijbewijs of eigen auto beschikt en aangewezen is op het openbaar vervoer of ouders die hen met de wagen afzetten aan het festivalterrein.

Een en ander zal nog bemoeilijkt worden door de moeilijke doorgang aan de Waaslandtunnel op Linkeroever sinds de start van de werken op de Antwerpse Leien. De P&R in Melsele zou een goed alternatief kunnen zijn voor de vele festivalgangers die onder andere uit het Waasland richting Summerfestival komen.

VAB raadt bezoekers van het Summerfestival voorts aan om zoveel mogelijk met de fiets te komen en gebruik te maken van de waterbus en de gratis veerdienst tussen het Steen op de rechteroever en het Frederik van Eedenplein op de Linkeroever, die vanaf dit weekend officieel van start zullen gaan.

Daarnaast is vanaf vrijdag ook ernstige verkeershinder te verwachten rond het festivalterrein van Rock Werchter, zeker als De Lijn haar pendeldienst met het festivalterrein omwille van de dreigende staking niet kan waarmaken. “Momenteel zijn alle chauffeurs die van vrijdag tot en met maandag naar Werchter rijden vrijwilligers”, stelt VAB in zijn persbericht, “en De Lijn krijgt voorlopig signalen dat ‘iedereen die wil werken, kan werken’, en dat de mensen die zich als vrijwilliger hebben gemeld, ook zullen kunnen werken. Zij hebben er goede hoop op dat ook op deze dagen de Rock Werchterpendels zullen uitrijden.” Toch verwacht VAB dat vele festivalgangers op veilig zullen spelen en andere alternatieven zullen zoeken om op het festivalterrein te geraken.

bron: Belga