Parket vraagt internering van man die in Heusden-Zolder vrouw doodsloeg

Parket vraagt internering van man die in Heusden-Zolder vrouw doodsloeg

Het parket van Limburg vraagt de internering van de man die in februari 2016 gehandicaptenassistente Lisette Meerten (54) uit Kinrooi doodsloeg in een woning aan de Dennenweg in Heusden-Zolder. De raadkamer in Hasselt heeft vandaag de aanhouding van de man verlengd. De burgerlijke partijen vragen bijkomend onderzoek. Lahcen M. (46) uit Houthalen-Helchteren ontsnapte op 11 februari 2016 uit de psychiatrische afdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder. Daarbij verwondde hij een hoofdverpleger en een verpleegster. Die donderdag verwittigde een 77-jarige bewoonster van de Dennenweg de politie, omdat de dolleman haar 49-jarige gehandicapte dochter en de thuisverpleegster met een houten paal had toegetakeld. De gehandicapte dochter belandde na de zware slagen in een coma, waarvan ze vandaag nog de gevolgen draagt.

Na het geweld in de Dennenweg wilde Lahcen op een bedrijventerrein een wagen stelen. Met een tweede gestolen voertuig crashte hij tegen de wagen van een 32-jarige vrouw, die zwaargewond raakte.

Gedurende het onderzoek werd een college van deskundigen aangesteld om een beeld te krijgen van de geestestoestand van Lahcen, die van moord beschuldigd wordt. Mogelijk wordt de procedure in augustus voor de raadkamer voortgezet.

bron: Belga