Ouders van baby die stierf aan ondervoeding niet in beroep tegen veroordeling

Ouders van baby die stierf aan ondervoeding niet in beroep tegen veroordeling

Het koppel uit het Oost-Vlaamse Beveren dat veroordeeld werd tot zes maanden cel met uitstel nadat hun zeven maanden oude baby overleed aan ondervoeding, gaat niet in beroep tegen het vonnis. Dat zegt hun advocaat Karine Van Meirvenne. De jongen werd op 6 juni 2014 binnengebracht op de spoedafdeling van een ziekenhuis in Hasselt, maar de artsen konden alleen het overlijden van de baby vaststellen. Het kind was gedehydrateerd en woog nog 4,3 kilogram. Uit het onderzoek zou later blijken dat de jongen ondervoed was, zo stelde het openbaar ministerie bij de behandeling van de zaak voor de correctionele rechtbank. De ouders zouden het kind vier maanden lang haver-, rijst-, boekweit- of quinoamelk gegeven hebben, nadat borstvoeding en klassieke flesvoeding niet langer lukte. De jongen nam daardoor onvoldoende eiwitten, mineralen en vitamines.

Volgens de aanklager was er nooit een intolerantie aan gluten of lactose vastgesteld door een arts en hadden de ouders onvoldoende gedaan om hun kind te helpen. Het openbaar ministerie vorderde 18 maanden cel, maar de advocaat van de ouders vroeg de vrijspraak omdat ze de dood van hun kind niet gewild hadden. De correctionele rechtbank legde de ouders twee weken geleden elk zes maanden cel met uitstel op.

“Mijn cliënten hebben niet de intentie in beroep te gaan”, zegt advocaat Van Meirvenne. Het parket heeft nog twee weken tijd om eventueel beroep aan te tekenen.

bron: Belga