Fikse buien met onweer op komst

Dinsdagnamiddag wordt zwaarbewolkt met buien en lokaal zelfs onweer, met maxima tot 24 graden in het centrum van het land, meldt het KMI. Tegen de avond verkleint de buienkans weer even. Dinsdagavond en -nacht verkleint de buienkans tijdelijk en wordt het op de meeste plaatsen droog. Minima van 14 tot 17 graden.
Woensdag krijgen we dan opnieuw buien met mogelijk onweer, vooral over het oosten van het land. Op andere plaatsen blijft het overwegend droog bij temperaturen rond 22 graden in het centrum. Ook de rest van de week is het vaak wisselvallig met buien. Maxima rond 21 graden.
De nacht van woensdag op donderdag lijkt rustig en overwegend droog te worden. Donderdag wordt het wisselvallig met doorgaans veel bewolking en buien. Aan de kust blijft het in de namiddag mogelijk droog met meer opklaringen. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Ardennen en 21 of lokaal 22 graden in het centrum van het land. Vrijdag wordt het wisselend bewolkt en ontwikkelen er zich in de loop van de dag vooral in het binnenland enkele buien. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Ardennen en 22 graden in het centrum van het land. De wind waait matig uit zuidwest tot west.
Zaterdag trekt een storing van west naar oost over het land met regen. In de loop van de dag wordt het vanaf de kust droger met meer en meer opklaringen. De maxima liggen tussen 14 graden in de Ardennen en hooguit 19 graden in het centrum van het land. De wind draait van west naar noordwest en waait matig in het binnenland maar wordt vrij krachtig tot krachtig aan zee.
Zondag krijgen we eerst perioden van lichte regen te verwerken, later op de dag pittige buien in het binnenland. Aan zee wordt het dan waarschijnlijk zonnig. De maxima liggen tussen 15 graden in de Ardennen en 21 graden in het centrum van het land.

bron: Belga