Meisje schrijft paper om ouders te overtuigen een kat aan te schaffen

Heel wat kinderen willen graag een dier in huis. Ouders hebben daar echter vaak hun twijfels over omdat zij moeten opdraaien voor de zorg. De elfjarige Romesa uit het Amerikaanse San Antonio maakte er dan ook echt werk van om haar ouders te overtuigen.
door
Bieke.Truyaert
Leestijd 1 min.

Ze schreef een paper van zes pagina's met de titel ‘Waarom ik graag een kat wil, de voordelen ervan en het oplossen van problemen'. Haar zelfgemaakte dossier overhandigde ze aan haar ouders in een poging hen te overhalen een poes te adopteren.

Voordelen

Romesa wees hen er onder meer op dat katten kunnen helpen om stress te verminderen. Bovendien vermeldde ze dat de profeet Mohammed ze voederde omdat hij wist dat het lieve en propere dieren zijn.

Asiel

De voorkeur van Romesa gaat naar een Perzische kat. Die zijn immers erg zacht. Maar ze wil eigenlijk voor eender welke poes zorgen. Meer nog, ze wil er zelfs eentje uit een asiel. "Ik wil gewoon echt graag een kat omdat het mijn leven zou veranderen", klinkt het.

my 11 year old sister deadass just typed a 6 page report on why we should adopt a cat loooool pic.twitter.com/36y7L39ZFU

— ???? (@sassysamosa) 21 juni 2017